18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Vlad Voiculescu despre cazul bătrânului ținut în genunchi la spital: „Ce ar fi trebuit să fac, trebuia să trimit potera direct?”

- Advertisement -

„Ce ar fi trebuit să fac, trebuia să trimit potera direct?!”, a răspuns ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, întrebat la Antena 3 cum îi răspunde liderului PNL, Rareș Bogdan, care i-a cerut public să îl demită pe  managerul spitalului de la Corabia, unde un bătrân a fost lăsat să sufere, în genunchi, pe holuri, în timp ce asistentele și medicii îl ignorau. 

„Evident că încercăm să aflăm care este situaţia reală. Aplicăm amenzi unde este cazul. Sunt două persoane care au fost amendate, la fel şi spitalul. Este comisie de etică în spital şi procedurile sunt reverificate, împreună cu tot personalul din spital. Sunt măsuri clar şi ceea ce se poate face”, a explicat Vlad Voiculescu, arătând că nu sunt necesare măsuri mai dure. 

„Ești obligat să acționezi urgent și sa îl demiți pe managerul spitalului din Corabia, pe Șeful DSP Olt și să faci tot ce se poate pentru a scoate definitiv din sistemul de sănătate așa-zisul “cadru medical” care apare în imagini. Știu că poți să o faci și sper să o faci. Sunt convins de asta, mai ales pentru că, în alte cazuri, fără nicio analiză, au fost schimbați manageri, unii chiar foarte performanți, de unități spitalicești… fiind înlocuiți peste noapte… tot în mandatul tău, dragă Vlad. Dacă vei face Comitete și Comisii pe cazul “Corabia”, subiectul se va uita și ticăloșii vor scăpa, la fel ca alții. Hai să încercam să nu ne batem joc de încrederea oamenilor care și-au pus speranțele în noi. Au fost dezamăgiți suficient până acum, inclusiv de oameni din partidele noastre, din păcate, nu cred că este cazul să continuăm și să dovedim că diferența între “vechii” și “noii” este doar de vârstă și de ani petrecuți în troaca politicii dâmbovițene„ a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook, într-un apel către ministrul Sănătății. 

Un bătrân a fost filmat cu telefonul de o tânără în spitalul de la Corabia, în timp ce stătea în genunchi, cu capul aproape de podea, având dureri mari, în mod evident, iar personalul medical în ignora. Bătrânul, întrebat de cea car a filmat scena, a spus că suferise un AVC, și este interpelat de o asistentă doar după ce a văzut că cineva filmează. 

Tânăra care a filma scena a povestit, luni seara, la Digi24, că nimeni din rândul personalului medical nu l-a ajutat pe bătrân, nu i-au fost acordate îngrijiri medicale și că din cauza gestului său de a înregistra ce se întâmplă, situația a devenit tensionată. 

Ea a susținut și că nu a fost căutată de DSP pentru a da detalii despre situație, deși ministrul Vlad Voiculescu a susținut că a trimis DSP în control la acel spital. 

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți