9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

59 de cazuri noi de Coronavirus și două decese în rândul oltenilor, anunțate într-o zi

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat 59 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în județul Olt, iar de la începutul pandemiei și până joi bilanțul total al cazurilor a ajuns la 10.077. Pe lângă aceste îmbolnăviri, s-au înregistrat și bolnavi internați în spital retestați pozitiv la noul Coronavirus, în ultimele 24 de ore fiind anunțat și două decese. Cifrele oficiale ale autorităților centrale mai arată că rata de incidență, cumulată în ultimele 14 zile, este în județ sub un caz COVID-19 la mia de locuitori.

Potrivit reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 59 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din Olt, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost nouă persoane reconfirmate pozitiv cu Coronavirus.

Din totalul celor 10.077 olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, sunt 227 care au pierdut lupta cu boala de la începutul pandemiei,, majoritatea având însă și boli asociate grave. Doar joi au fost comunicate două dintre decesele acestora.

Unul dintre morți este o femeie, în vârstă de 65 ani, din mediul rural, care s-a internat pe 6 ianuarie la Spitalul Județean de Urgență Craiova, în aceeași zi fiind confirmată. Pe 11 ianuarie, din păcate, aceasta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie protezată mecanic și infecția COVID-19. Ca și comorbidități femeia avea diabet zaharat tip II, obezitate grad III, insuficiență cardiacă congestivă clasa II NYHA.

Celălalt deces este tot o femeie de 76 de ani, din mediul rural, data internării fiind 4 ianuarie, la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, în aceeași zi fiind și pozitivată. Pe 12 ianuarie, aceasta a încetat din viață, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, pneumonie virală și infecția COVID. Femeia avea și alte probleme de sănătate precum sechele accident vascular cerebral, tumoră abdominală în observație, insuficiență mitrală și insuficiență tricuspidiană.

La această dată, Oltul are o rată de infectare, cumulată în ultimele două săptămâni, de 0,72 cazuri COVID-19 la mia de locuitori și se află, ca și alte 14 județe din România, în zona verde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți