10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Numărul oltenilor vaccinați împotriva noului Coronavirus a ajuns la 2.766

- Advertisement -

De la o zi la alta crește numărul persoanelor din județ care s-au vaccinat anti COVID-19, de la începutul primei etape de imunizare și în Olt. Din data de 4 ianuarie și până joi, s-au vaccinat împotriva noului Coronavirus 2.766 de olteni, 150 dintre aceștia numai în ultima zi.

Cele mai multe dintre cele 150 de imunizări de joi, s-au realizat la centrul de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Slatina – 102, urmat de cel de la Spitalul Municipal Caracal – 36 și Spitalul Orășenesc Corabia – 12, în timp ce la centrul de la Spitalul Orășenesc Balș nu s-a efectuat nicio vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt transmit că niciuna dintre persoanele vaccinate pe 14 ianuarie a a avut reacții adverse.

„Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19, începând cu data de 4 ianuarie 2021, prima administrare, este de 2.766. Numărul total de reacții adverse de la începutul campaniei de vaccinare în județul Olt este de șase, acestea fiind comune și minore. Menționăm că vaccinarea anti COVID-19 este gratuită, voluntară și necondiționată”, declară reprezentanții DSP.

Până acum, în județul Olt au ajuns 3.400 de doze de vaccin împotriva noului Coronavirus, acestea fiind distribuite celor patru centre de vaccinare funcționale pentru desfășurarea etapei I de imunizare, respectiv cele de la spitalele din Slatina, Caracal, Balș și Corabia. Imunizarea anti COVID-19 în România se realizează în trei etape, în care vor fi vaccinate tot atâtea grupe populaționale: persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat (etapa I); populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale (etapa II); populația generală (etapa III).

De vineri, 15 ianuarie, a început și cea de-a doua etapă, iar în județul Olt funcționează opt centre de vaccinare pentru desfășurarea acesteia, însă campania va f derulată și de echipe mobile. Imunizarea beneficiarilor din centrele de îngrijiri rezidențiale se va realiza prin două echipe mobile de vaccinare, aceasta desfășurându-se în perioada 15 – 20 ianuarie 2021. Celelalte categorii de persoane, respectiv adulți cu vârsta de peste 65 ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă și lucrători care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale, începe de luni, 18 ianuarie, și va avea loc în cele opt centre – trei în Slatina și câte unul în Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești Olt și Scornicești.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți