10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doar șapte cazuri Coronavirus și un deces, raportate în județul Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat luni numai șapte infecții noi cu virusul SARS-CoV-2, iar de la începutul pandemiei bilanțul total, la nivelul județului Olt, a ajuns la 10.178 de cazuri. În afară de aceste îmbolnăviri, s-au comunicat și bolnavi internați în spital retestați pozitiv la virusul COVID-19, dar și un deces nou.

Distinct de cele șapte cazuri nou confirmate, autoritățile centrale anunță că în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost șase persoane reconfirmate pozitiv cu noul Coronavirus.

Totodată, din totalul celor 10.178 de olteni diagnosticați cu virusul SARs-CoV-2 sunt 230 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea lor având și grave probleme de sănătate. În prima zi a săptămânii, oficialii de la Centru au comunicat decesul unuia dintre aceștia. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 69 ani, din mediul urban, care pe 28 decembrie 2020 s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, iar ziua următoare a fost pozitivată. Din păcate, duminică, 17 ianuarie, aceasta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID, ca și comorbidități având diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială și boală cronică renală stadiul IV.

La această dată, Oltul are o rată de incidență de 0,63 cazuri de Coronavirus la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, și ca alte 15 județe ale țării se află în scenariul verde.

Situația epidemiologică la zi

10.178 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

Șapte cazuri noi

9.419 de persoane vindecate

79 de persoane internate, din care 18 pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă a spitalelor din Olt

450 de persoane aflate în izolare la domiciliu

558 de persoane aflate în carantinare la domiciliu

26.584 de persoane testate pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei

230 de decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți