10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Programări pentru vaccinarea anti COVID-19, până la sfârșitul lunii martie. Peste 18.000 de olteni așteaptă să se imunizeze

- Advertisement -

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva Coronavirusului, respectiv data 4 ianuarie 2021, și până în prezent, centrelor de imunizare care funcționează în județul Olt au fost repartizate 5.744 doze din ser. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică anunță că până acum s-au vaccinat anti COVID-19 deja peste 4.700 de olteni, din care aproximativ 1.500 în etapa a doua, în timp ce numărul programărilor a crescut simțitor, până la sfârșitul lunii martie peste 18.000 de personae fiind în așteptare pentru a se imuniza.

„4.718 este numărul persoanelor imunizate împotriva Coronavirusului cu vaccinul Pfizer BioNTech până la data de 21 ianuarie, din care 1.445 sunt vaccinate în etapa a II-a. Numărul de programări pentru vaccinarea anti infecția COVID-19, în perioada 18 ianuarie – 31 martie, a ajuns la 18.617, atât pentru etapa I, cât și pentru etapa a II-a de vaccinare”, spun reprezentanții DSP Olt.

La ora actuală, în județ procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva noului Coronavirus, pentru personalul prevăzut în etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat, cât și etapa a II-a care include populația la risc, reprezentată de: adulți cu vârsta peste 65 de ani; persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate; lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Cele două etape au loc în 12 centre de vaccinare, respectiv patru pentru etapa I la spitalele din Slatina, Caracal, Balș și Corabia și opt pentru a doua etapă – trei în Slatina, toate fiind la fostul Colegiu Național Agricol „Carol I” și câte unul în Caracal – clădire administrativă Parc, Balș – clădirea Primăriei, la subsol, Corabia – sala de ședințe a Complexului Sportiv „San Siro”, Drăgănești Olt – Ambulatoriul de Specialitate al Centrului de Sănătate și Scornicești – Ambulatoriul de Specialitate (nefuncțional). De asemenea, în Olt urmează a se derula și etapa a III-a, în cadrul căreia populația generală va fi vaccinată împotriva Coronavirusului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți