14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

20 de infecții noi COVID-19 și trei decese, raportate vineri în Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat o nouă creștere a numărului infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 în județul Olt. S-au înregistrat alte 20 de cazuri Coronavirus în ultimele 24 de ore, iar de la începutul pandemiei bilanțul total al acestora a ajuns la 10.328. În continuare sunt bolnavi internați în unitățile medicale oltene cu rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea COVID-19 și, din păcate, oficialii de la Centru au mai comunicat trei noi decese.  

Potrivit GCS, distinct de cele 20 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în spital, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost 16 persoane din județ reconfirmate pozitiv cu Coronavirus. Totodată, de la începutul pandemiei, sunt și 234 de olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 care, din nefericire, au încetat din viață, însă majoritatea sufereau și de alte boli grave. Trei dintre decesele acestora au fost raportate de autoritățile centrale numai în ultima zi.  

Unul dintre acestea este al unui bărbat, în vârstă de 70 ani, din mediul rural, care pe 7 ianuarie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, ziua următoare fiind pozitivat cu infecția COVID-19. În data de 20 ianuarie acesta a pierdut lupta cu boala, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie protezată mecanic, bronhopneumonie și infecția COVID, ca și comorbidități având fibrilație atrială cronică cu alură ventriculară rapidă și sechele infarct miocardic.

Și o femeie de 83 de ani, din mediul rural, internată pe 18 ianuarie la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni București, ziua următoare fiind confirmată. Decesul a survenit în aceeași zi, cauzele fiind insuficiență respiratorie manifestă, bronhopneumonie și infecția cu noul Coronavirus. Bolile asociate pe care aceasta le avea sunt hipertensiune arterială, bronhopneumopatie cronică obstructivă și fibrilație atrială.

Ultimul deces comunicat vineri este al unui bărbat, în vârstă de 82 ani, din mediul rural, care pe 18 ianuarie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, ziua următoare fiind confirmat. Pe 20 ianuarie, din păcate, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, pneumonie și infecția COVID-19, problema medicală pe care o mai avea fiind insuficiență renală cronică.

Iar în privința ratei de incidență a cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta este de 0,58 la mia de locuitori, Oltul ca și alte 26 de județe ale țării situându-se în scenariul verde.

Situația epidemiologică la zi

10.328 persoane confirmate de la începutul pandemiei

20 cazuri noi

9.720 persoane vindecate de la începutul pandemiei

56 persoane internate

20 persoane în secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din județ

317 persoane aflate în izolare la domiciliu

422 persoane aflate în carantinare la domiciliu

27.416 persoane testate

234 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți