CAO continuă investițiile în Scornicești. S-a semnat contractul pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare

Compania de Apă Olt anunță că a semnat vineri, 22 ianuarie, contractul de lucrări „Îmbunătățirea facilităților de tratare apă potabilă și extinderea rețelelor de apă și canalizare în aglomerarea Scornicești”, din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014 – 2020”. Concret, prin proiectul semnat, rețeaua de alimentare cu apă din orașul Scornicești se va extinde cu 20,1 kilometri, iar cea de canalizare cu 20,7 kilometri.

Potrivit CAO, rețele de apă se vor introduce pe străzile Giurgiului, Zambilelor, Alexandru Ioan Cuza, Văii, Școlii, Paltinului, Peneș Curcanu, Morii, Poștașului, Brutăriei – sat Jitaru, pe strada Mărgineni – sat Mărgineni și în Mogoșești. Canalizarea se va extinde pe bulevardul Muncii, dar și pe străzile Giurgiului, Coastei, Poștașului, Morii, Peneș Curcanu, Paltinului, Școlii, Văii, Zambilelor – sat Jitaru, Teiuș, Rusciori, Piscani și Mărgineni.

Contractul de lucrări a fost atribuit, în urma unei licitații publice deschise, cu respectarea prevederilor legislației românești în domeniu, Asocierii societăților Carmin Popstar Prod SRL & Elsaco Electronic SRL & Daficom Construct Instal SRL cu societatea Carmin Popstar Prod SRL, lider de asociere. Valoarea contractului este de 27.280.915,85 lei fără TVA, din care, conform schemei de finanțare, 85% reprezintă finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană și 13% constituie co-finanțare națională și 2% constituie co-finanțare buget local, iar durata de execuție a contractului este de 38 luni. Acesta este unul dintre cele 26 de contracte de lucrări din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 – 2020”, cu o valoare totală eligibilă de 1.147.116.622,49 lei fără TVA.

„Așa cum le-am promis locuitorilor orașului Scornicești, continuăm să modernizăm și să extindem infrastructura de apă și canalizare pentru că vrem să le oferim apă de cea mai bună calitate și să le îmbunățim calitatea vieții. Compania de Apă Olt este parte din această comunitate, așa că ne implicăm în dezvoltarea ei”, a declarat Cătălin Ușurelu, directorul general al Companiei de Apă Olt.

CAO mai arată că a mai făcut investiții în modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și apă uzată din orașul Scornicești. „În cadrul Proiectului  «Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în judeul Olt», derulat cu fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007 – 2013, a fost extinsă cu 18,5 kilometri rețeua de apă, cu 6,3 kilometri rețeaua de canalizare și au fost construite două rezervoare de apă noi în Șuica și Constantinești”, a conchis directorul companiei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<