Coronavirus. 24 de cazuri noi și un deces în județ, raportate într-o zi

Grupul de Comunicare Strategică a raportat doar 24 de infecții noi COVID-19 în județul Olt, iar de la începutul pandemiei și până la această dată bilanțul total al cazurilor a ajuns la 10.352. În afară de aceste îmbolnăviri, în ultima zi s-au comunicat și bolnavi internați în spital retestați pozitiv la virusul SARS-CoV-2, dar și un deces.

Oficialii de la Centru transmit că, distinct de cele 24 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în spitalele oltene, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost alte zece persoane reconfirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Din totalul celor 10.352 de olteni diagnosticați cu infecția COVID-19 sunt 235 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea lor având și probleme de sănătate grave. Sâmbătă s-a raportat decesul unuia dintre aceștia. Este vorba despre un bărbat de 59 de ani, din mediul urban, care pe 10 ianuarie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din județ, în aceeași zi fiind și pozitivat. Din păcate, vineri, 22 ianuarie, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, pneumonie și infecția COVID-19, iar ca și boli asociate diabet zaharat tip II și hipertensiune arterială.

Iar rata de incidență a cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este de 0,59 la mia de locuitori, Oltul fiind unul dintre cele 28 de județe ale României care se află în zona verde.

Care este situația îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în Olt

10.352 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

24 cazuri noi

9.749 persoane vindecate de la începutul pandemiei

58 persoane internate

18 persoane internate secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale unităților medicale din județ

310 persoane aflate în izolare la domiciliu

388 persoane aflate în carantină la domiciliu

27.636 persoane testate de la începutul pandemiei

235 decese

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<