10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 5.500 de persoane din Olt, vaccinate anti COVID-19. Alte peste 25.500 așteaptă să se imunizeze

- Advertisement -

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva noului Coronavirus în Olt, și anume data de 4 ianuarie, și până în prezent, în județ au fost repartizate 6.914 doze de ser immunologic, acestea fiind distribuite centrelor de vaccinare. Datele specialiștilor Direcției de Sănătate Publică arată că în acest moment care sunt peste 5.500 de olteni care s-au imunizat anti COVID-19, în timp ce alți peste 25.500 așteaptă administrarea vaccinului, programări fiind făcute până la sfârșitul lunii martie.

„5.546 este numărul persoanelor imunizate împotriva Coronavirusului cu vaccinul Pfizer BioNTech până la data de 23 ianuarie, din care 2.132 sunt vaccinate în etapa a II-a. Numărul de programări pentru vaccinarea anti infecția COVID-19, în perioada 18 ianuarie – 31 martie 2021, a ajuns la 25.524, atât pentru etapa I, cât și pentru etapa a II-a de vaccinare”, transmit reprezentanții DSP.  

În acest moment, în județul Olt procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva noului Coronavirus, etapa I de vaccinare pentru personalul din domeniile sănătății și social – sistem public și privat și etapa a II-a care include populația la risc, reprezentată de: adulți cu vârsta peste 65 de ani; persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate; lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Cele două etape se derulează în 12 centre de vaccinare, respectiv patru pentru prima etapă la spitalele din Slatina, Caracal, Balș și Corabia și opt pentru a doua etapă – trei în Slatina, toate fiind la fostul Colegiu Național Agricol „Carol I” și câte unul în Caracal – clădire administrativă Parc, Balș – clădirea Primăriei, la subsol, Corabia – sala de ședințe a Complexului Sportiv „San Siro”, Drăgănești Olt – Ambulatoriul de Specialitate al Centrului de Sănătate și Scornicești – Ambulatoriul de Specialitate (nefuncțional).

De asemenea, în Olt urmează a se derula și etapa a III-a, în cadrul căreia va fi vaccinată împotriva noului Coronavirus populația general.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți