Peste 6.600 de vaccinuri împotriva noului Coronavirus din totalul celor aproximativ 9.000 primite, administrate în județ

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt anunță că de la începutul campaniei de vaccinare anti COVID-19, respectiv data de 4 ianuarie, și până în acest moment, în județ s-au administrat peste 6.600 de doze din totalul de aproximativ 9.000 de doze de ser imunilogic primate. În privința oltenilor programați a se imuniza până la data de 31 martie 2021 acesta se apropie de 30.000.

Concret, până acum, județului i-au fost repartizate 8.888 de doze de vaccin împotriva noului Coronavirus, toate acestea fiind distribuite celor 12 centre de imunizare care funcționează în Olt. Iar numărul persoanelor care s-au vaccinat anti COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech și până marți, 26 ianuarie, este de 6.656, din care 3.025 sunt imunizate în etapa a II-a.

În perioada 18 ianuarie – 31 martie, numărul programărilor pentru vaccinarea împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 29.748, atât pentru etapa I, cât și pentru etapa a II-a de imunizare.

În cadrul etapei I se vaccinează personalul din domeniile sănătății și social – sistem public și privat, iar etapa a II-a include populația la risc, reprezentată de adulți cu vârsta peste 65 de ani; persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate; lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. De asemenea, în județul Olt urmează a se desfășura și etapa a III-a, în cadrul căreia va fi imunizată anti COVID-19 populația generală.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<