2.3 C
Slatina
sâmbătă,9 decembrie,2023

Ultimele Articole

Peste 6.600 de vaccinuri împotriva noului Coronavirus din totalul celor aproximativ 9.000 primite, administrate în județ

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt anunță că de la începutul campaniei de vaccinare anti COVID-19, respectiv data de 4 ianuarie, și până în acest moment, în județ s-au administrat peste 6.600 de doze din totalul de aproximativ 9.000 de doze de ser imunilogic primate. În privința oltenilor programați a se imuniza până la data de 31 martie 2021 acesta se apropie de 30.000.

Concret, până acum, județului i-au fost repartizate 8.888 de doze de vaccin împotriva noului Coronavirus, toate acestea fiind distribuite celor 12 centre de imunizare care funcționează în Olt. Iar numărul persoanelor care s-au vaccinat anti COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech și până marți, 26 ianuarie, este de 6.656, din care 3.025 sunt imunizate în etapa a II-a.

În perioada 18 ianuarie – 31 martie, numărul programărilor pentru vaccinarea împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 29.748, atât pentru etapa I, cât și pentru etapa a II-a de imunizare.

În cadrul etapei I se vaccinează personalul din domeniile sănătății și social – sistem public și privat, iar etapa a II-a include populația la risc, reprezentată de adulți cu vârsta peste 65 de ani; persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate; lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. De asemenea, în județul Olt urmează a se desfășura și etapa a III-a, în cadrul căreia va fi imunizată anti COVID-19 populația generală.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți