17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproximativ 7.300 de olteni s-au imunizat împotriva noului Coronavirus

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt transmit că de la debutul campaniei de vaccinare anti COVID-19 și până în prezent, în județul Olt s-au repartizat 8.888 doze din serul imunologic, toate acestea fiind distribuite centrelor de vaccinare. Numărul oltenilor care s-au imunizat din data de 4 ianuarie este de aproximativ 7.300, dintre aceștia peste 3.900 fiind în etapa a doua, iar numărul celor programați a se vaccina împotriva noului Coronavirus până la sfârșitul lunii martie este de aproape 30.000.

„Sunt 7.298 de persoane imunizate anti COVID-19, din care 3.949 s-au vaccinat în etapa a doua. Totodată, numărul de programări pentru vaccinarea împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2, începând cu data de 18 ianuarie și până pe 31 martie, a ajuns la 29.662, atât pentru etapa I, cât și pentru etapa a II-a de vaccinare”, spun reprezentanții DSP Olt.

La această oră, procesul de vaccinare împotriva Coronavirusului se desfășoară în 12 centre de imunicare din județ. Se derulează etapa I destinată personalului din domeniile sănătății și social – sistem public și privat, dar și etapa a II-a care include populația la risc, reprezentată de: adulți cu vârsta peste 65 de ani; persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate; lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. În Olt urmează a se derula și etapa a III-a, în cadrul căreia populația generală va fi vaccinată anti COVID-19.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți