40 de cazuri de Coronavirus anunțate în Olt, într-o zi

Județul Olt a ajuns la un total de 10.493 de infecții COVID-19, de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor transmise joi de Grupul de Comunicare Strategică. 40 dintre acestea sunt în rândul oltenilor care au fost diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 numai în ultima zi. Din fericire, nu s-a mai raportat niciun deces nou, însă sunt în continuare bolnavi internați în spital cu același rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea infecției cu Coronavirus.

Potrivit reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 40 de cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore, în urma retestării pacienților internați în unitățle medicale din județ, care erau deja pozitivi, zece persoane au fost reconfirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. 

Iar dintre cei 10.493 de olteni diagnosticați cu Coronavirus, sunt 239 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea acestora având însă și alte probleme de sănătate grave. Joi nu a fost comunicat niciunul dintre decesele acestora.

În privința ratei de incidență a infecțiilor cu COVID-19, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta este în Olt de 0,5 la mia de locuitori, județul aflându-se ca și alte 30 de județe din România în scenariul verde.

Date despre ultimele cazuri anunțate

10.493 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

40 cazuri noi

9.935 cazuri vindecate

50 persoane internate

13 persoane internate pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene

268 persoane aflate în izolare la domiciliu

301 persoane aflate în carantinare la domiciliu

28.633 persoane testate

239 decese

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<