6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incidența zilnică a cazurilor COVID-19 a crescut la 10,57 în comuna Vădastra

- Advertisement -

După ce zile bune s-a aflat în scenariul galben, având o incidență puțin peste 1,5 cazuri de Coronavirus la mia de locuitori, de duminică comuna Vădastra a intrat în zona roșie, având o rată de infectare de peste 3 îmbolnăviri, luni aceasta fiind chiar de 4,53 la o mie de persoane. Vorbim de incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, deoarece situația zilnică este mult mai alarmantă, marți în localitate aceasta fiind de peste zece infecții cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Autoritățile ar putea lua în calcul chiar carantinarea zonală a comunei Vădastra.

Potrivit datelor oficiale, marți erau 17 cazuri COVID-19 confirmate în localitatea olteană, care o populație de 1.325 locuitori, iar incidența este de 10,57 la o mie de persoane.

Având în vedere aceste cifre alarmante, Prefectura Olt a cerut specialiștilor Direcției de Sănătate Publică realizarea unei evaluări a riscului de răspândire a bolii. „Am solicitat DSP Olt realizarea evaluării riscului de răspândire a infecției COVID-19 în localitatea Vădastra. În funcție de această evaluare, se va decide necesitatea stabilirii carantinării zonale, cu avizul prealabil al Institutului Național de Sănătate Publică, potrivit prevederilor Legii 136 din anul 2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic”, a declarat Andreea Asan, șeful Cancelariei instituției Guvernului României în teritoriu.

Totodată, autoritățile au dispus o intensificare a controalelor polițiștilor și jandarmilor în comuna respectivă. „Până la realizarea evaluării riscului de către DSP, Instituția Prefectului a solicitat Inspectoratului de Poliție Județean și Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt intensificarea acțiunilor de verificare a respectării măsurilor stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 8 februarie 2021, precum și măsurile de izolare/carantinare de către persoane confirmate pozitiv, respectiv contacți ai acestora”, a mai spus reprezentantul Prefecturii Olt.

13 persoane, pozitive la infecția cu virusul SARS-CoV-2 în doar patru zile

Specialiștii DSP Olt au făcut o evaluare a cazurilor pozitive de pe teritoriul comunei Vădastra și numai în patru zile aici s-au înregistrat 13 îmbolnăviri noi COVID-19, care au ridicat incidența la 10,57.

Distribuția cazurilor confirmate pe zile este următoarea: unul la o persoană de 74 de ani – 4 februarie, trei la persoane de 38, 49, respectiv 70 de ani – 5 februarie, șase la persoane de 42, 57, 74, 77, 79 și 85 de ani – 6 februarie, trei la persoane de 6, 52 și 71 de ani – 7 februarie. Iar numărul cazurilor cumulate de la începutul anului, respectiv luna ianuarie, și până în prezent a ajuns la 17.

„Având în vedere creșterea bruscă a incidenței începând cu data de 9 februarie, DSP Olt a inițiat procedura de analiză de risc a zonei, pentru  completarea datelor necesare. În data de 10 februarie 2021, o echipă de la DSP Olt se va deplasa în Vădastra, împreună cu medicul de familie, reprezentanți ai autorității locale și reprezentanții Poliției din comună pentru a apreciere în ce măsură se impun măsuri de carantinare a localității sau nu. În urma analizei de risc, propunerile DSP vor fi trimise spre avizarea Institutului Național de Sănătate Publică din București”, a declarat Gabriela Gogiu, asistent în cadrul DSP Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți