14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii au pus sechestru pe aproape un milion de lei, în patru dosare penale de spălare de bani și evaziune fiscală

- Advertisement -

Peste 490 de polițiști au fost angrenați, săptămâna trecută, în mai multe acțiuni de amploare desfășurate în județul Olt în scopul prevenirii şi combaterii faptelor infracţionale, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi înlăturarea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Oamenii legii au aplicat aproximativ 1.600 de amenzi, în cuantum de peste 330.000 de lei, în perioada 9 – 14 februarie polițiștii de investigare a criminalității economice punând secestru și pe aproape un milion de lei, în patru dosare penale de spălare de bani și evaziune fiscală.

În total, 1.595 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor care au încălcat prevederile legale, în valoare de 339.970 de lei, dintre acestea 131 fiind date pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice, de 30.600 de lei, 1.231 la regimul rutier, de 232.995 de lei, şi 233, în valoare de 76.375 de lei, la alte acte normative.

Peste 80 de conducători auto au rămas fără permisul auto, iar majoritatea acestora pe motiv că au apăsat prea tare pedala de accelerație. Totodată, s-au constat aproape o sută de infracțiuni, puțin peste 20 dintre acestea fiind pentru încălcarea regimului rutier. „Poliţiştii rutieri au reţinut 85 de permise de conducere, 14 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcolice, 52 pentru depăşirea limitei legale de viteză şi 19 pentru alte abateri, fiind retrase şi 19 certificate de înmatriculare. Au fost sesizate 96 de infracţiuni, dintre acestea 32 fiind contra patrimoniului, 22 la regimul circulaţiei pe drumurile publice, patru de natură economică şi 48 de altă natură”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Săptămâna trecută, poliţiştii Serviviului de Investigare a Criminalităţii Economice au indisponibilizat suma de 950.000 de lei, echivalentul în euro, în trei dosare penale privind săvârşirea infracţiunii de spălare de bani şi unul privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Șoferi prinși în trafic, într-o stare avansată de ebrietate

Printre cei care s-au ales cu dosar penal sunt și trei conducători auto care erau în stare avansată de ebrietate, unul dintre ei fiind prins la volan și fără permis auto.

Un bărbat de 52 de ani, din comuna Dobrosloveni, a fost depistat joi, 11 februarie, pe Drumul Naţional 64, în localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,68 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere. Pe numele său polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Sâmbătă, și un bărbat de 37 de ani, din comuna Curtişoara, a fost depistat în municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,67 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Iar duminică, un tânăr de 19 ani, din comuna Ștefan cel Mare, avea să fie depistat băut în trafic. Acesta conducea un autoturism în orașul Corabia, având o alcoolemie de 0,71 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Ambii șoferi s-au ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți