8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

26 cazuri noi de Coronavirus și un deces, anunțate în județ

- Advertisement -

Județul Olt a ajuns la 11.187 de infecții cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, numai într-o zi, potrivit raportării de marți a reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică, înregistrându-se 26 dintre acestea. Pe lângă îmbolnăvirile noi, avem și acum bolnavi reconfirmați cu COVID-19, iar din păcate oficialii de la Centru au mai comunicat și un deces nou.

Cifrele autorităților centrale arată că, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județul Olt, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost 15 persoane reconfirmate pozitiv la noul Coronavirus.

Totodată, sunt și 258 de olteni care au pierdut lupta cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, majoritatea având însă și alte probleme de sănătate grave. Miercuri, oficialii au anunțat ultimul dintre aceste decese. 

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 82 de ani, din mediul urban, care pe 3 februarie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind confirmată pe 18 februarie. Din păcate, trei zile mai târziu, pe 21 februarie, aceasta a încetat din viață, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, ictus nespecificat și infecția COVID-19. Ca și comorbidități, bătrâna avea accident vascular cerebral ischemic cronic, fibrilație atrială, gastrită cronică, anemie severă și insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA.

La ora actuală, rata de infectare cu COVID-19, cumulată în 14 zile, este de 0,75 la mia de locuitori, Oltul, la fel ca alte 30 de județe din țară, rămânând în scenariul verde. Față de ziua precedentă, incidența este într-o ușoară scădere.

Situația infecțiilor cu virusul COVID-19 actualizată

11.187 persoane confirmate de la începutul pandemiei
26 cazuri noi
10.595 persoane vindecate
88 persoane internate
18 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Olt
244 persoane aflate în izolare la domiciliu
348 persoane aflate în carantinare la domiciliu
34.768 persoane testate de la începutul pandemiei
258 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți