DGASPC Olt a reușit angajarea a doi dintre cei 20 de asistenți maternali profesioniști pe care îi caută în județ

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt a reușit, în luna februarie, angajarea a doi asistenți maternali profesioniști din totalul celor 20 pe care îi caută în rândul locuitorilor județului interesați să aibă o astfel de meserie.

Campania de identificare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, a debutat încă din data de 1 ianuarie 2019, prin intermediul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în care DGASP are calitatea de partener, instituția fiind sprijinită de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, în calitate de beneficiar.

Obiectivul prioritar al proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” este reducarea numărului de copii tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți.

Anul acesta, de la 1 ianuarie și până la această dată, la sediul Direcției de Protecție a Copilului Olt s-au depus 11 cereri de evaluare de persoane domiciliate în județ care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, trei dintre acestea flind în curs de evaluare, iar alte opt respinse.

„În prezent se aflä în proces de evaluare patru persoane, trei dintre acestea depunându-și cererile în anul 2021, iar cealaltă și-a depus cererea în anul trecut. În luna februarie a acestui an au fost deja angajați doi asistenți maternali profesioniști. În cursul acestei luni, DGASPC Olt a informat șapte primării din județ cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând proiectul «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor»”, se arată într-un comunicat remis de instituție.

Întrucât în anul 2021 obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi, direcția face în continuare apel la persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți, să ia legătura prin fax la numărul 0249.412.692, telefon număr 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: [email protected] cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<