Trei olteni, răpuși de virusul SARS-CoV-2. Unul dintre pacienți a decedat la cinci ore după ce a ajuns la Spitalul Caracal

Doi bărbați și o femeie sunt ultimele trei persoane din județ care au fost răpuse de infecția cu virusul COVID-19. Unul dintre bărbați a ajuns la Spitalul Balș, iar de aici a fost transferat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea suport COVID din Olt, și a murit după cinci ore. Cu aceste trei decese, sunt 265 de olteni care au pierdut lupta cu boala de la începutul pandemiei.

Una dintre victime este un bărbat de 81 de ani, din mediul rural, care a fost internat pe 20 februarie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar două zile a fost confirmat pozitiv cu noul Coronavirus. În aceeași zi, pacientul a fost transferat în Spitalul Caracal, suport COVID, iar duminică, 28 februaria acesta a încetat din viață, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, pneumonie și infecția COVID-19. Olteanul avea și comorbidități precum pleurezie bilaterală, hipertensiune arterială grad III, boală cronică de inimă, insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA și fibromatoză pulmonară.

Totodată, și o femeie, în vârstă de 77 de ani, din mediul rural, a murit la aceeași unitate medicală pe 28 februarie. Bătrâna a ajuns la Spitalul Slatina pe 12 februarie, pe 22 februarie având să fie diagnosticată cu virusul SARS-CoV-2 și transferată la Spitalul Caracal. Duminică, din păcate, aceasta a decedat, cauzele fiind stop cardiorespirator și insuficiență COVID-19, bolile asociate pe care le avea fiind hemiplegie dreaptă, accident vascular cerebral ischemic în antecedente.

Al treilea deces anunțat marți este al unui bărbat de 65 ani, din mediul urban, care pe 25 februarie s-a internat la Spitalul Orășenesc Balș, în aceeași zi având și rezultat pozitiv la testul rapid. Luni, 1 martie, pacientul a fost transferat la Spitalul Municipal Caracal, iar la cinci ore de la prezentare a survenit decesul, cauzele fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie protezată respirator, bronhopneumonie și infecția COVID. Olteanul suferea și de alte boli, respectiv diabet zaharat tip II și hipertensiune arterială.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<