12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Spitalul Slatina va beneficia de un sistem antifoc performant. Oprescu: „Suntem în procedură de achiziție”

- Advertisement -

După incendiul puternic de pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului din Piatra Neamț, care a izbucnit din cauza unei explozii și în urma căruia au existat victime omenești, au fost impuse noi reguli pentru secțiile COVID în care sunt folosite cantități mari de oxigen. Iar ca să nu se acumuleze cantități mari de oxigen, la Secția ATI din Spitalul Județean de Urgență Slatina geamurile sunt larg deschise din nouă în două ore, pentru a se aerisi. Însă, autoritățile județene se implică pentru a soluționa această situație, care a fost impusă de Ministerul Sănătății, și au demarat procedura de achiziție a unor dispozitive care detectează acumulări mari de oxigen sau fum.

În primul rând, acest sistem antifoc va fi montat în saloanele în care pacienții confirmați cu noul Coronavirus primesc cantități mari de oxigen, însă și saloanele cu alți pacienți suferinzi de alte boli cronice, mai ales cei care imbolizați la pat, vor beneficia de aceste dispozitive, transmite Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt. Însă, pentru a fi achiziționate dispozitivele trebuie să existe și un buget.

„Din două în două ore se aerisește pentru că nu există detector pentru concentrațiile de oxigen. Noi suntem în procedură de achiziție, dar, așa cum v-am spus, pentru investițiile noi trebuie să avem buget aprobat. Noi am identificat pentru ATI ceea ce trebuie să facem, astfel încât să avem funcțional un sistem antifoc în acele saloane care permit paturi de ATI. În momentul de față, nu putem să facem achiziția acelor dispozitive până nu avem bugetul funcțional. Până atunci procedurile sunt clare, sunt trimise de Ministerul Sănătății, deschiderea geamurilor. Oricum, procedura Ministerului Sănătății presupune prevenția, să nu ajungi ca acele instalații să pornească. Acele instalații conțin un praf care nu este toxic pentru persoanele aflate în salon, dar atunci când în salon este fum peste o anumită intensitate sau foc ele pornesc. Deschiderea geamurilor este o procedură stabilită de Ministerul Sănătății, oricum ca prevenție, oricum ea va fi și după instalarea dispozitivelor. Aceste sistemele vor funcționa în toate saloanele unde avem oameni țintuiți la pat”, a declarat Marius Oprescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți