12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Târgurile din Osica de Sus și Dobroteasa, controlate de polițiști. Vânzători amendați pentru că nu aveau casă de marcat

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat și week-end-ul trecut în târgurile oltene din comunele Osica de Sus și Dobroteasa. Neregulile nu au întârziat să apară, iar trei comercianți au primit contravenții pentru că nu aveau case de marcat.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ, a declarat că acțiunea oamenilor a urmărit  prevenirea și combaterea comerțului ilicit, dar și verificarea modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară în contextul pandemiei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat șase sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 lei, din care trei pentru încălcarea prevederilor Legii 145 din 2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și trei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență 28 din 1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Totodată, atât vânzătorilor, cât și cumpărătorilor, le-au fost readuse în atenție măsurile de protecție sanitară care trebuie respectate în timpul  stării de alertă, în contextul actual al pandemiei de Coronavirus. „Polițiștii au discutat cu cetățenii și au pus accent pe importanța respectării măsurilor de distanțare fizică și a celor de protecție individuală pentru a limita răspândirea virului COVID-19. Două persoane au fost avertizate cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală”, a spus reprezentantul Poliției Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți