14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt se apropie de 12.000 de cazuri de Coronavirus. 53 anunțate doar în ultima zi

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat sâmbătă 53 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în județul Olt, iar de la începutul pandemiei și până la această dată bilanțul total al cazurilor se apropie de 12.000, mai precis a ajuns la 11.951. Pe lângă aceste îmbolnăviri, s-au înregistrat și bolnavi internați în spital retestați pozitiv la noul Coronavirus. Din fericire, în ultimele 24 de ore nu s-a mai anunțat niciun deces, însă cifrele oficialilor de la Centru arată că rata de incidență, cumulată în două săptămâni, continuă să crească în județ, însă este tot de peste un caz COVID-19 la mia de locuitori.

Potrivit reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 53 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din Olt, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost 23 persoane reconfirmate pozitiv cu Coronavirus.

Din totalul celor 11.951 de olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, sunt 274 care au pierdut lupta cu boala de la începutul pandemiei,, majoritatea având însă și boli asociate grave. Din fericire, sâmbătă a fost a doua zi consecutivă în care s-a comunicat niciunul dintre decesele acestora.

Iar la această dată, Oltul are o rată de infectare, cumulată în ultimele 14 zile, de 1,20 cazuri COVID-19 la mia de locuitori și se află, ca și alte 17 județe din România, în scenariul verde. Față de incidența anunțată ziua anterioară, s-a înregistrat o ușoară creștere a acesteia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți