10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus în județ. 35 de cazuri noi și două decese, anunțate într-o zi

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat 35 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în județul Olt, iar de la începutul pandemiei și până la această dată bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 12.093. În afară de cazurile de Coronavirus comunicate, în ultimele 24 de ore s-au comunicat și bolnavi internați în spital retestați pozitiv la COVID-19, dar și două decese.

Oficialii de la Centru transmit că, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în spitalele oltene, care erau deja pozitivi, într-o singură zi au fost alte 13 persoane reconfirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor 12.093 de olteni diagnosticați cu infecția COVID-19 sunt 278 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea lor având și alte probleme medicale. Miercuri s-au raportat două dintre decesele acestora.

Unul dintre decese este al unui bărbat, în vârstă de 60 de ani, din mediul rural, care pe 1 martie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar în aceeași zi a fost și confirmat. Din păcate, pe 15 martie acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID-19, ca și comorbidități având insuficiență renală cronică. Celălalt deces este tot al unui bărbat de 60 de ani, din mediul ruban, care pe 10 martie a ajuns la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din județ, acesta fiind și confirmat. Tot în aceeași zi, din nefericire, a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută protezată mecanic și  infecția COVID-19. Ca boli asociate, acesta avea neoplasm pulmonar cu invazie pleural, metastaze pulmonare bilaterale și pleurezie hemoragică stângă.

Iar rata de incidență a cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,23 la mia de locuitori, Oltul fiind unul dintre cele 16 de județe din țară care se află în scenariul verde. Față de ziua anterioară, aceasta este într-o ușoară scădere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți