11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Târgurile din Potcoava, Osica de Sus, Izbiceni, Tufeni și Dobroteasa, controlate de polițiști

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului de Investigații Criminale Olt, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, au luat cu asalt, duminică dimineața, târgurile săptămânale din localitățile Potcoava, osica de Sus, Izbiceni, Tufeni și Dobroteasa. În cadrul acțiunii, care a avut loc între orele 05:00 – 08:00, a fost verificată respectarea prevederilor Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. S-au dat și 40 de amenzi, în cuantum de 20.000 de lei, iar polițiștii au întocmit și un dosar penal.

„Cu ocazia controalelor din târguri, au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei, dintre acestea 14 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, prevăzute de Legea 55/2020, 16 comercianților pentru nerespectarea prevederilor Legii 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și patru conform OUG 28/1999, pentru comercializarea de produse fără a fi eliberat bon fiscal”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Din totalul amenzilor, cinci au mai fost date de reprezentanții DSP, conform Hotărârii Guvernului 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele legate de igienă și sănatate publică și o sancțiune au aplicat-o reprezentanții DSVSA, conform HG 984/2005 privind organizarea activității sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Totodată, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au întocmit și un dosar penal conform Legii 84 din 1998 privind mărcile și indicațiile geografice, constând în aceea că un agent economic a fost depistat în timp ce oferea spre comercializare produse susceptibile a fi contrafăcute.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți