12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slatina, în scenariul roșu privind incidența COVID. Polițiștii au intensificat controalele și au dat zeci de amenzi

- Advertisement -

Municipiul Slatina este în scenariul roșu având în vedere incidența Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, care în ultima zi a fost de 3,31 cazuri la mia de locuitori, iar activitățile din restaurante și cafenele sunt interzise la interior. Pentru a vedea dacă aceste restricții sunt respectate, polițiștii de ordine publică au desfășurat marți seară o acțiune în localitate, în urma acesteia aplicând peste 30 de amenzi pentru neregulile constatate.

Două ore a avut ca durată misiunea oamenilor legii din localurile slătinene.

„În intervalul orar 20:00 – 22:00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Slatina au organizat o acțiune punctuală pe raza localității, pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile impuse în această perioadă. Polițiștii au verificat, cu precădere, dacă operatorii economici de tipul restaurantelor și cafenelelor, care își desfășoară activitatea în interiorul clădirilor, respectă restricțiile referitoare la suspendarea temporară a activității. Agenților economici le-a fost pus în vedere să respecte restricțiile impuse”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Însă, polițiștii slătineni au constatat și nereguli, în urma acestei activități fiind date 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.700 de lei, la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Aproximativ 250 de poliţişti, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, pe fondul numărului de cazuri înregistrate, au acționat și marți, sub autoritatea Prefecturii Olt, pentru a preveni şi limita infectarea cu noul Coronavirus. Echipele mixte de control au fost angrenate în diverse acțiuni realizate la nivelul județului Olt, preponderent în zonele aglomerate.

În cadrul activităților au fost controlate aproximativ 90 de operatori economici, 60 de mijloace de transport persoane și au fost legitimate și verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse peste 1.600 de persoane. Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 25.000 de lei.

„Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse în această  perioadă”, a adăugat reprezentantul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți