18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Alte zeci de amenzi aplicate persoanelor care au ieșit în stradă la Slatina

- Advertisement -

Miercuri a fost a doua seară de proteste la Slatina împotriva noilor restricții impuse de autorități pentru a limita răspândirea noului Coronavirus. Cifra participanților a fost mult mai mică decât în prima seară, respectiv aproape 100, iar zeci dintre aceștia au fost amendați de oamenii legii pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Protestatarii au mărșăluit din nou pe străzile Slatinei, pornind din fața Prefecturii Olt, și au strigat în cor „Jos masca” și „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”.

Însă, 28 dintre ei au fost sancționați cu peste 10.000 de lei, pentru mai multe abateri. „Poliţiştii din Slatina, împreună cu jandarmii olteni, au acţionat şi în seara de 31 martie la manifestaţia spontană desfăşurată pe raza municipiului, cu scopul respectării ordinii și liniștii publice, al prevenirii producerii de pagube, dar și al protejării participanților, nefiind înregistrate evenimente negative în desfăşurarea acestora. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55 din 2020, în valoare de 10.000 de lei, toate pentru deplasarea în intervalul orar 22:00 – 05:00, dar și o sancţiune contravenţională pentru încălcări ale Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, în valoare de 300 de lei”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Și jandarmii olteni au dat șase amenzi în valoare de 8.500 de lei, una dintre ele fiind la Legea 61/1991, aplicată unui participant care a urinat în spațiul public lângă ceilalți manifestanți – 500 de lei, și alte cinci pentru nerespectarea Legii 55 din anul 2020 – 8.000 de lei.

Aproape 40.000 de lei, cuantumul contravențiilor date de oamenii legii

Sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii olteni, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, au continuat și miercuri activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Peste 200 de forţe de ordine au controlat zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, fiind verificate 84 de societăți comerciale, precum şi 25 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.800 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 119 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în cuantum de 39.750 de lei, dintre care 77 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 17.250 de lei, și 42, printre care și cele 27 date manifestanților din Slatina, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în valoare de 22.500 de lei.

Autoritățile oltene recomandă în continuare locuitorilor județului adoptarea unui comportament precaut, păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii şi limitarea expunerii şi în spaţii aglomerate, respectarea limitării deplasărilor în intervalul 22:00 – 05:00 doar la situaţiile justificate şi informarea din surse oficiale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți