49 cazuri noi de Coronavirus și un deces în Olt, raportate în ultima zi a săptămânii

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat duminică încă 49 de infecții cu virusul SARS-CoV-2, iar de la începutul pandemiei și până la această dată bilanțul total al cazurilor a ajuns la 13.202 în județul Olt. Pe lângă noile îmbolnăviri, s-au anunțat și bolnavi retestați pozitiv la COVID-19, dar și un deces al unei persoane infectată cu virusul. Datele oficialilor de la Centru mai arată că rata de infectare cu noul Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, continuă să fie ridicată, apropiindu-se de două cazuri la mia de locuitori.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județul Olt, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost 17 persoane reconfirmate pozitiv cu Coronavirus.

Iar din totalul celor 13.202 olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, sunt 307 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea având și alte probleme de sănătate grave. Din păcate, unul dintre decesele acestora a fost raportat de autoritățile centrale în ultima zi a săptămânii. 

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 77 ani, din mediul rural, care pe 1 aprilie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea suport COVID din județ, iar în aceeași zi a fost și pozitivată. Din păcate, ziua următoare aceasta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiac, insuficiență respiratorie acută protezată mecanic, bronhopneumonie și infecție COVID-19. Ca și comorbidități, bătrâna avea fibrilație atrială cronică, pericardită, și hipertensiune arterială.

Totodată, Olt are o incidență, cumulată în ultimele două săptămâni, de 1,92 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, județul situându-se în continuare în scenariul galben. Față de ziua anterioară, rata este într-o ușoară scădere.

Cum se prezintă duminică situația epidemiologică

13.202 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
49 cazuri noi
12.088 persoane vindecate
159 persoane internate
23 persoane internate pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene
648 persoane aflate în izolare la domiciliu
683 persoane aflate în carantinare la domiciliu
46.567 teste efectuate de la începutul pandemiei, dintre care 208 în 24 de ore
307 decese

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<