Angajații operatorilor economici din Olt s-ar putea vaccina anti COVID-19 cu AstraZeneca, fără programare

Sediul Prefecturii Olt a găzduit marți o ședință de lucru cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, organizată în vederea desfășurării campaniei specifice de vaccinare a angajaților operatorilor economici de pe raza județului Olt, fără programare în platfoma de programări.

Conform instucțiunilor emise de către Comitetul Național de Coodonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, instituțiile cu atribuții de coordonare a campaniei de vaccinare vor facilita, prin adoptarea de măsuri specifice, vaccinarea angajaților operatorilor economici cu vaccinul AstraZeneca.

Comitetul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Olt urmează a informa toți operatorii economici din județ cu privire la posibilitatea de vaccinare pentru toți angajații.

„Astfel, în ceea ce privește operatorii economici care au angajat personal medico-sanitar propriu își organizează acțiunea de vaccinare în sediile proprii, personalul medico-sanitar propriu se va constitui în echipe mobile ce vor fi arondate unui centru fix de vaccinare. În ceea ce privește operatorii economici care nu au personal medico-sanitar propriu suficient, vor organiza acțiunea de vaccinare în spațiile proprii și vor fi sprijiniți de către Direcția de Sănătate Publică Olt prin echipe mobile de vaccinare. Operatorii economici cu un număr de angajați mai mic de 100, vor întocmi liste cu persoanele care doresc vaccinarea și le vor înainta Direcției de Sănătate Publică Olt în vederea planificării acestora într-un centru de vaccinare fix. DSP Olt va comunica operatorului economic datele de prezentare la centrul fix de vaccinare”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Sursa citată mai arată că pentru desfășurarea în bune condiții a acestei campanii de vaccinare pentru angajații operatorilor economici din județul Olt, Direcția de Sănătate Publică, în colaborare cu operatorii economici, realizează planificarea efectivă pentru vaccinare, ținând cont atât de numărul de persoane ce doresc a fi vaccinate, cât și de intervalul de timp necesar pentru finalizarea vaccinării, pe baza listelor transmise de către operatorii economici până la data de 21 aprilie.

<