14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ministrul Transporturilor, vizită pe șantierul Drumului Expres. Tronsonul 2, în linie dreaptă pentru a fi gata anul acesta

- Advertisement -

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a efectuat în week-end o vizită pe șantierul Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești. Reprezentantul Guvernului a fost prezent pe Tronsonul 2 pe care constructorul a promis că îl va termina în acest an, în prezent lucrările fiind realizate în proporție de 75%.

„Am vrut să mă asigur că suntem în linie dreaptă pentru respectarea promisiunii că vom finaliza Tronsonul 2 anul acesta. Tronsonul de 40 de kilometri este vital pentru ocolirea orașelor Slatina și Balș. Toți care vor circula pe acel tronson merită să nu piardă ore în șir în ambuteiaje. În prezent, stadiul fizic al lucrărilor este de 75%”, a postat ministrul Drulă pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Transporturilor a mai transmis că pe 12 kilometri din totalul celor 40 ai Tronsonului 2 al șoselei de mare viteză sunt deja două din cele tre straturi de asfalt turnate, 1.400 de oameni fiind mobilizați pe șantier de constructor.  

„Am văzut o mobilizare exemplară a constructorului. Sunt 1.400 de oameni pe șantier, 12 kilometri din totalul de 40 au două din trei straturi de asfalt, iar grinzile necesare pentru viaducte, poduri și pasaje sunt produse în proporție de 90% (o mare parte sunt deja și ridicate pe structuri). Mărturisesc că am o plăcere deosebită să văd șantiere unde, așa cum se spune în branșă, «se face producție». Asta urmărim zi de zi la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii”, a mai spus Cătălin Drulă.

Două tronsoane ale drumului expres, respectiv 2 și 3, tranzitează județul Olt. Tronsonul 2, cu loturile 1 și 2, care începe de la limita județelor Dolj și Olt și trece pe teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare, acesta incluzând și centurile de ocolire ale orașului Balș și municipiului Slatina, dar și Tronsonul 3 care tranzitează unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești până la limita județelor Olt și Argeș, unde în cel mai scurt timp vor fi demarate lucrările.     

Întregul proiect al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești are o lungime de 121,185 kilometri și o valoare estimată la puțin peste 5,5 miliarde de lei, proiectul fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Șoseaua de mare viteză care va avea o rută expresă cu câte două benzi pe sens ar urma să fie finalizată, conform proiectului, la sfârșitul anului 2023.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți