14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Opt biblioteci publice din Olt, implicate în proiectul național „CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”

- Advertisement -

Biblioteca Comunală Osica de Sus, Biblioteca Comunală Crâmpoia, Biblioteca Comunală „Gheorghe Dakin” Brastavățu, Biblioteca Comunală Vișina Nouă, Biblioteca Comunală Ianca, Biblioteca Orășenească „Petre Pandrea” Balș, Biblioteca Municipală „Virgil Carianopol” Caracal și Biblioteca Comunală Dobrosloveni sunt cele opt biblioteci publice din județul Olt care anul acesta s-au alăturat proiectului „CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”

Programul este dedicat dezvoltării de competențe de programare vizuală și STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) în rândul copiilor, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, din mediul rural și mic urban. Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din municipiul Slatina este parteneră în proiectul „CODE Kids” și susține activitățile educaționale desfășurate de Fundația Progress în cluburile de programare de la cele opt biblioteci publice locale.

„Primele instruiri în cadrul proiectului au fost organizate la începutul lunii aprilie 2021, pe platforme online, iar membrii noilor cluburi CODE Kids au spus prezent, cu entuziasm, fie de acasă, din fața ecranelor, fie din bibliotecă, în funcție de restricțiile impuse de pandemia de Coronavirus în fiecare localitate. Copiii înscriși lucrează săptămânal și își fac temele cu seriozitate, participă activ la cursuri și sunt hotărâți să deprindă tainele limbajelor de programare. Crearea unei adrese de e-mail, stabilirea numelui și crearea logo-ului echipei, jocuri de cunoaște și lecții introductive pe platforma code.org au fost primii pași pe care copiii de gimnaziu i-au făcut în proiect”, a declarat Andreea Dumitrescu, coordonator comunicare Fundația Progress.

Cursuri gratuite pentru a învăța programare vizuală și noțiuni de robotică

Prin activitățile de formare și atelierele online organizate, programul deschide o fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare. Cursurile sunt gratuite și sunt destinate în primul rând elevilor de gimnaziu.

Potrivit coordonatorului comunicare Fundația Progress, proiectul „CODE Kids” aduce în prim plan programarea, ca primă îndeletnicire și pasiune pentru elevi, fiindcă ea reprezintă limbajul viitorului. „Astfel, peste 1.500 de copii noi sunt încurajați anual să se implice activ în viața comunității și chiar să urmeze o carieră în tehnologie. Bibliotecile publice au un rol central în proiectul CODE Kids, facilitând învățarea și utilizarea internetului într-un mod practic”, a adăugat Andreea Dumitrescu.

Pentru a afla informații suplimentare despre ceea ce înseamnă programul „CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”, acestea pot fi găsite online la www.codekids.ro și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/CodeKidsRomania/.  

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți