18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Senatorul Liviu Voiculescu, despre declarația fostului ministru al Sănătății referitor la numărul mai mare al morților de COVID: „Este iresponsabil să arunci în spațiul public o afirmație de acest gen”

- Advertisement -

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a făcut vineri primele declarații după ce cu două zile înainte a fost demis de premierul Florin Cîțu, iar unul dintre subiectele atinse a fost faptul că numărul de decese înregistrate în rândul românilor din cauza infecției cu COVID-19 ar fi mult mai mare decât cele pe care oficialii de la Centru le comunică. Acest aspect a determinat unul dintre parlamentarii liberali de Olt să declare despre afirmațiile lui Voiculescu că „este iresponsabil să arunci în spațiul public o afirmație de acest gen”.

Senatorul PNL de Olt Liviu Voiculescu a fost cel care a spus că dacă informația privind numărul mai mare de morți din cauza noului Coronavirus decât cel raportat este reală, fostul ministru al Sănătății ar trebui să explice în fața românilor de ce a făcută publică doar după demiterea sa și nu a semnalat acest lucru mai înainte prim-ministrului Cîțu, dar și care au fost măsurile pe care le-a luat pentru a remedia eroarea.  

„În situația în care există deja voci alimentate de scepticism, indolență și chiar interese politice care contestă cifrele oficiale semnalate de autorități privind ravagiile făcute de pandemie, este extrem de iresponsabil să arunci în spațiul public o afirmație de genul celei făcute astăzi de fostul ministru al Sănătății. Cu atât mai mult cu cât a evitat cu ostentație o argumentare justă. DACĂ informația privind numărul mai mare decât cel raportat al deceselor cauzate de covid este reală, domnul Vlad Voiculescu ar trebui să spună românilor de ce abia astăzi, după demiterea sa, a ales să spună public, de ce nu a semnalat premierului României «indiciile» pe care le deține și ce măsuri a luat, în calitate de ministru al Sănătății, pentru a remedia eroarea. Astfel, afirmațiile sale nu reușesc să depășească stadiul de speculație dictată de orgoliu”, a declarat parlamentarul liberal și președintele PNL Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți