14.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

38 cazuri noi de Coronavirus și un deces, raportate sâmbătă în Olt

- Advertisement -

Județul Olt a ajuns la 13.826 de infecții cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, numai în ultima zi înregistrându-se încă 38 dintre acestea. Pe lângă îmbolnăvirile noi, avem și acum bolnavi reconfirmați cu COVID-19, iar din păcate reprezentanții Grupului de Cominicare Strategică și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au mai comunicat și un deces nou.

Cifrele oficialilor de la Centru arată că, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost șase persoane reconfirmate pozitiv la noul Coronavirus.

Totodată, sunt și 327 de olteni care au pierdut lupta cu boala de la începutul pandemiei, majoritatea având însă și boli asociate grave. Sâmbătă, autoritățile centrale au anunțat unul dintre aceste decese. 

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 63 ani, din mediul urban, care pe 5 aprilie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în aceeași zi fiind pozitivată cu virusul SARS-CoV-2. Aceasta a murit vineri, 16 aprilie, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, insuficiență renală acută, citoliză hepatică și infecția COVID-19. Ca și comorbidități femeia avea trombocitopenie și hipersodemie moderată.

La această dată, rata de infectare cu COVID-19, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,64 la mia de locuitori, județul Olt rămânând în scenariul galben. Față de ziua precedentă, incidența este într-o ușoară scădere.

Situația infecțiilor cu virusul COVID-19 actualizată

13.826 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

38 cazuri noi

12.881 persoane vindecate de la începutul pandemiei

136 persoane internate

25 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă a spitalelor din județ

479 persoane aflate în izolare la domiciliu

668 persoane aflate în carantinare la domiciliu

50.486 teste efectuate de la începutul pandemiei, 360 fiind numai în ultima zi

327 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți