2.3 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Oamenii legii, acțiuni în forță în târgurile săptămânale din Osica de Sus, Izbiceni și Dobroteasa

- Advertisement -

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice şi Serviciul de Investigații Criminale Olt, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, au desfășurat în zilele de sâmbătă și duminică acțiuni în forță în târgurile săptămânale din comunele Osica de Sus, Izbiceni și Dobroteasa, scopul acestora fiind verificarea respectării prevederilor Legii 55 din anul 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Abaterile constatate nu au întârziat să apară, aproape 20 de persoane fiind amendate de polițiști pentru nepurtarea măștii de protecție. Totodată, sancțiuni au primit și patru comercianți, însă o amendă a fost dată și de inspectorii veterinari.

„Cu ocazia controalelor, poliţiştii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 3.700 de lei, 19 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, prevăzute de Legea 55/2020, în valoare de 2.500 de lei, şi patru comercianților pentru nerespectarea prevederilor Legii 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, în valoare de 1.200 de lei. De asemenea, reprezentanții DSVSA Olt au aplicat o amendă de 600 de lei, conform Hotărârii Guvernului 984/2005, privind privind organizarea activității sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Aproape 1.700 de persoane legitimate într-o zi

În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, poliţiştii olteni, împreună cu jandarmi, polițiști locali și pompieri, sub autoritatea Prefecturii Olt, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

În timpul acestora, s-au verificat 97 de societăți comerciale, precum şi 48 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.700 de persoane, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 153 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în cuantum de 18.300 de lei, iar dintre acestea 122 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 10.600 de lei, 27 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea pe timpul nopții, în cuantum de 6.500 de lei, şi patru de natură economică în context COVID, în valoare de 1.200 de lei. Printre acesta contravenții se numără și cele 23 date de polițiști în urma abaterilor constatate în cele trei târguri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți