24 de cazuri de Coronavirus și două decese raportate în Olt, în ultima zi

Datele oficiale anunțate marți de Grupul de Comunicare Strategică arată că în județul Olt, de la începutul pandemiei și până în prezent, s-au înregistrat 13.930 de infecții cu virusul SARS-CoV-2. Din acest total, doar în ultimele 24 de ore au fost 24 de olteni confirmați cu COVID-19 și, din păcate, autoritățile centrale și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au comunicat și două decese. Totodată, continuăm să aveam bolnavi internați în spitalele oltene care au același rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea noului Coronavirus.

Potrivit oficialilor de la Centru, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, șapte persoane au fost reconfirmate pozitiv cu SARS-CoV-2. Iar dintre cei 13.930 de olteni diagnosticați cu virusul, 333 au încetat din viață de la începutul pandemiei, însă majoritatea lor aveau și de boli asociate grave. Decesele a doi dintre aceștia au fost comunicate marți de autoritățile centrale și reprezentanții DSP Olt.

Vorbim de o femeie de 78 de ani, din mediul urban, care pe 15 aprilie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din Olt, în aceeași zi fiind și confirmată. Din nefericire, luni, 19 aprilie, aceasta a pierdut lupta cu boala, cauzele decesului fiind stop cardiac, insuficiență respiratorie protezată mecanic, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca și comorbidități, aceasta avea hipertensiune arterială grad II și obezitate grad II.

Cel de-al doilea deces raportat marți este al unui bărbat, în vârstă de 76 ani, din mediul rural, care pe 13 aprilie a solicitat prin Serviciul 112 un test pentru determinarea infecției cu noul Coronavirus, cu rezultat pozitiv. În data de 18 aprilie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina și în aceeași zi a și murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Acesta mai suferea și de insuficiență cardiacă congestivă și fibrilație atrială.

În privința incidenței cazurilor COVID-19, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta este în județul Olt de 1,55 la mia de locuitori și încă se află în scenariul galben. Față de ziua precedentă, rata de infectare este într-o ușoară scădere.

Situația infecțiilor actualizată

13.930 persoane confirmate de la începutul pandemiei

24 cazuri noi

144 persoane internate

23 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene

480 persoane aflate în izolare la domiciliu

646 persoane aflate în carantinare la domiciliu

51.049 teste efectuate de la începutul pandemiei, 319 fiind realizate în ultima zi

333 decese

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<