14.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Florin Cîțu: Este clar că ce a fost mai greu a trecut. Vreau să văd în fiecare weekend evenimente legate de campania de vaccinare

- Advertisement -

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că în România, pandemia a intrat pe o pantă descrescătoare și că ce a fost mai rău a trecut. El a subliniat că este importantă accelerarea campaniei de vaccinare, nu ca un moft al Guvernului, ci ca singura cale de întoarcere la normalitate.

„Suntem pe o pantă descrescătoare a acestui val trei, trebuie să o consolidăm, să fim vigilenți. E clar că ce a fost mai greu a trecut.

Avem un weekend important în față, nu s-a schimbat nimic, avem aceleași reguli – mască, distanțare, dezinfectant. Toate activitățile trebuie să țină cont de regulile în vigoare”, a declarat premierul, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, unde are loc o ședință, în sistem videoconferință, cu prefecții și șefii structurilor teritoriale ale MAI.

Premierul a subliniat încă o dată necesitatea implicării crescute la nivelul autorităților în campania de vaccinare.

„Am avut discuții cu primarii de municipii, cu președinții de consilii județene, am cerut implicare.

E important să lucrați împreună cu primarii, cu DSP, vă spun că aș vrea să văd în fiecare weekend în municipii, orașe, cât mai multe evenimente legate de vaccinare. Trebuie să accelerăm această campanie. Timișoara a dat un exemplu foarte bun.

Avem doze, trebuie să împingem campania de vaccinare în toate zonele. Este important să vă implicați la nivelul prefecților. După acest weekend să punem să punem toate resursele pe care le avem ca să avem o campanie de vaccinare de succes. Nu e un moft al guvernului, e singura soluție pentru a reveni la normalitate.

Depinde de noi să revenim la normalitate cât mai rapid. Contrar câtorva opinii pesimiste, eu sunt optimist. Avem doze, românii se vor vaccina, depinde și de noi”, a spus Florin Cîțu.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți