20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Anchetă nefinalizată în urma incendiului de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Slatina

- Advertisement -

În data de 21 aprilie a avut loc un incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, în urma căruia din fericire nu s-au înregistrat victime și doar pagube materiale, însă deocamdată ancheta nu a fost finalizată de reprezentanții celei mai mari unități medicale din județul Olt.

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean, a declarat că încă se așteaptă concluziile finale ale Poliției și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, iar apoi vor finaliza ancheta și reprezentanții Spitalului Slatina, în acest sens fiind public și raportul.  

„Nu știm exact ce măsuri vom lua. Raportul va fi public. Și Spitalul Județean Slatina are în desfășurare o anchetă. Așteptăm concluziile, atât de la ISU Olt, cât și de la Poliție, pentru a putea continua ancheta și a trage concluziile finale. Când le vom avea, le vor face publice și vor fi prezentate și în CJ Olt”, a precizat șeful forului județean.

Incendiul de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Slatina, situată pe strada Trandafirilor, s-a produs în urmă cu mai bine de două săptămâni, fapt care a dus la activarea planului roșu de intervenție. Au fost mai multe echipaje de salvatori la fața locului, inclusiv din alte județe, din datele preliminare constatându-se că focul a fost pus intenționat de un pacient care intrase în sevraj și se afla internat în izolatorul de la parterul clădirii, acesta folosind se pare o brichetă cu ajutorul căreia a aprins materialele combustibile din interiorul acestuia.

Focul s-a manifestat la parterul secției SJU, recent reabilitată și modernizată, cu degajări mari de fum. Toți cei 36 de pacienți din interior, conștienți, au fost evacuați de echipele de căutare-salvare din cadrul ISU Olt și din cadrul Secției de Psihiatrie, fiind evaluați medical la fața locului. Intoxicați cu fum, opt dintre ei au fost transportați de echipaje de la Serviciul de Ambulanță și SMURD, la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Slatina, conștienți, stabili hemodinamic și respirator. Alți opt pacienți au fost transferați către fosta secție de psihiatrie a SJU Slatina, de pe strada Drăgănești, 16 pacienți au fost transferați către Spitalul de Psihiatrie Schitu, iar patru au fost externați și preluați de aparținători. Evacuarea tuturor bolnavilor s-a făcut cu echipajele de salvatori.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți