22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Care sunt propunerile de relaxare pentru 1 iunie și ce avantaje vor avea vaccinații (surse)

- Advertisement -

Un comitet interministerial se reunește vineri pentru a dezbate propunerile de relaxare care ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie. În elaborarea acestor măsuri ar urma să se țină cont de cei care s-au vaccinat, iar aceste persoane ar putea beneficia de unele facilități.

Surse Digi24 au declarat că pe ordinea de zi sunt patru seturi de propuneri, care privesc domeniul HoReCa, spațiul public, evenimentele publice și private – inclusiv cele sportive – și mediul de lucru.

Astfel, în ceea ce privește HoReCa, se propune deschiderea la capacitate de sută la sută, dacă personalul și clienții sunt vaccinați cu ambele doze. În cazul în care personalul și clienții nu sunt vaccinațui, atunci se va propune deschiderea la capacitatea de 70 la sută. 

La evenimentele publice și private, inclusiv cele sportive, se propune, la fel, deschiderea la capacitate maximă, dar exclusiv pentru persoanele vaccinate cu ambele doze.

Una dintre măsurile cele mai așteptate ar fi renunțarea la mască, la munte și la plajă, dacă este posibilă respectarea distanțării.

Și la serviciu, atât în sectorul public, cât și în cel privat, ar urma ca persoanele vaccinate cu ambele doze să nu mai fie obligate să poarte mască.

Ședința comitetului interministerial va avea loc vineri, 7 mai, la ora 11:00.

Eu vreau să mă asigur că toți românii au acces la vaccin și nu există discriminare. Dacă ai avut acces la vaccin și n-ai vrut să te vaccinezi…, o să fie complicat”, spunea premierul Florin Cîțu luna trecută, la Digi24, sugerând că e o decizie pe care fiecare și-o asumă și pentru care nu poate acuza autoritățile de discriminare.

sursa: Digi24.ro – reporter Carla Tănasie

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți