Investiții în orașul Balș. Încep lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canal

Compania de Apă Olt va începe în curând investițiile în orașul de pe malul Oltețului, după ce la sfârșitul săptămânii trecute a fost semnat contractul de lucrări „Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și apă uzată în aglomerarea Balș”, din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014 – 2020”.

Potrivit unui comunicat remis de CAO, în cadrul acestui proiect se vor realiza investiții precum reabilitare rețea de apă potabilă – 17,54 kilometri, extindere rețea de apă potabilă – 5,81 kilometri, reabilitare rețea de canal – 8,11 kilometri, extindere rețea de canal – 4,52 kilometri, stații de pompare apă uzată noi – 11 și stații de pompare apa uzată reabilitate – șase.

Contractul de lucrări a fost atribuit societății Condor Păduraru SRL, în urma unei licitații publice deschise, valoarea contractului fiind de 49.458.162 lei, fără TVA, din care, conform schemei de finanțare, 85% reprezintă finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeana, 13% constituie co-finanțare națională și 2% constituie co-finanțare buget local. Durata de execuție a contractului este de 39 luni, mai arată Compania de Apă Olt.

„În 2017, atunci când ne-a fost delegat serviciul public de alimentare cu apă și canalizare al orașului Balș, unul foarte vechi și neperformant, am promis că îl vom extinde și reabilita cu fonduri europene. Acum putem vorbi de începerea acestor investiții de care comunitatea din Balș are atâta nevoie. Vom îmbunătăți calitatea apei distribuite și vom elimina disconfortul cauzat de turbiditatea crescută și lipsa presiunii. Mă bucur că, în acest fel, putem contribui și noi la dezvoltarea acestui oraș aflat în continuă schimbare. Compania de Apă Olt este parte din fiecare comunitate”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general CAO, despre investițiile care vor fi efectuate în orașul de pe malul Oltețului.

Orașul Balș are o rețea de apă foarte veche, de peste 50 de ani, iar în ultimii 30 de ani, până la preluarea serviciului public de alimentare cu apă și canalizare de Compania de Apă Olt, nu s-au realizat lucrări majore de reabilitare și extindere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<