19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Senatorul PSD de Olt Mirea: „Situația deceselor neraportate de COVID este mult mai îngrijorătoare decât se bănuia!”

- Advertisement -

Joi au ieșit la iveală informații neștiute până acum despre numărul real al românilor care au murit din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2, potrivit declarațiilor făcute de oficialii de la Centru existând diferențe mari, de peste 5.000, chiar și 10.000 de decese, între raportările făcute publice și ceea ce s-a întâmplat de fapt în spitale. Referitor la acest aspect, în cursul zilei a venit cu o declarație de presă și Siminica Mirea, senator PSD de Olt.

Parlamentarul social democrat a spus că totuși presiunea PSD privind înființarea comisiei de anchetă a dat rezultate, deși aceasta a fost respinsă de majoritatea parlamentară PNL – USR.

„Există diferenţe uriaşe, de peste 5.000, chiar şi 10.000 de decese, între raportările oficiale publice şi realitatea din spitale, după cum arată chiar datele prezentate de ministrul Sănătăţii. Aşadar, presiunea PSD prin intermediul realizării comisiei parlamentare de anchetă a dat rezultate, chiar dacă aceasta a fost respinsă de majoritatea de dreapta. Spun asta pentru că, acţiunea Partidului Social Democrat a forţat ministrul Sănătăţii să prezinte datele despre decesele COVID din pandemie. Deşi a fost convocată luni, în faţa Parlamentului, să explice aceste informaţii, doamna ministru le-a prezentat public astăzi (joi n.r.), arătând exact cât de mare a fost şi este în continuare haosul din sănătate în această guvernare şi, mai ales dimensiunile uriaşe ale minciunii şi manipulării”, a declarat senatorul.

Politicianul oltean a mai spus că „e inacceptabil, şocant şi revoltător să ascunzi românilor adevărul privind situaţia deceselor”. „Și asta doar în 2020! În 2021, situaţia poate fi asemănătoare. Astfel, neîncrederea românilor în autorităţi este cât se poate de explicabilă!”, a adăugat senatorul PSD de Olt Siminica Mirea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți