14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Primăria Corabia amenajează o bază de agrement pe faleza Dunării, printr-un proiect de 1,3 milioane lei

- Advertisement -

O bază de agrement cu hidrobiciclete, caiace, alei pietonale, spaţii verzi şi un foişor va fi amenajată pe faleza Dunării, la Corabia, printr-un proiect în valoare de 1,3 milioane lei, finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, a anunţat joi Primăria într-o postare pe facebook.

Primăria Corabia a mai anunţat că a fost semnat contractul de finanţare al acestui proiect, prin care se va dezvolta infrastructura turistică a oraşului.

Prin această investiţie va fi lărgită şi o apă curgătoare din zona falezei, Coscanul, pe o lungime de 505 metri şi se va crea un bazin al bazei de agrement, în continuarea Coscanului, pentru staţionarea caiacelor şi hidrobicicletelor.

„Acest proiect presupune lărgirea Coscanului (apă curgătoare) pe o lungime a acestuia de 505 m, ridicarea nivelului terenului de lângă acesta (CF 53108 şi CF 53096) pe aceeaşi lungime, astfel încât să nu fie inundat prin împrăştierea pământului rezultat din excavarea Coscanului. Acesta va avea o adâncime de 1,5 m şi va fi lăţit cu 10 m, la momentul actual având o lăţime de 20 m. Se va crea un bazin al bazei de agrement în continuarea Coscanului pentru staţionarea caiacelor şi hidrobicicletelor propuse a fi achiziţionate prin prezentul proiect”, se arată în postarea Primăriei Corabia.

Totodată, vor fi amenajate alei pietonale în suprafaţă totală de peste 9.000 de metri pătraţi, se vor amplasa podeţe din lemn peste Coscan, o parcare de 2.727 metri pătraţi, un foişor, precum şi spaţii verzi pe o suprafaţă de 13.079 metri pătraţi.

„Se doreşte realizarea unui complex reprezentativ, modern, care să respecte caracterul zonei şi să intre în armonie cu elementele naturale înconjurătoare. Scopul investiţiei vizează dezvoltarea infrastructurii de agrement, creşterea numărului de vizitatori în oraş şi nu în ultimul rând, datorită accesului direct la Dunăre, creşterea atractivităţii zonei pescăreşti”, menţionează Primăria.

Tot printr-un proiect cu finanţare europeană, Primăria Corabia a amenajat în anii precedenţi un port turistic la Dunăre.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți