11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prognoza meteo până la jumătatea lunii iunie. După o primă săptămână ploioasă și mai rece, vin temperaturile de vară

- Advertisement -

Săptămâna viitoare temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice perioadei și va ploua în aproape toată țara. Vremea se va schimba însă din 24 mai, se va încălzi, iar precipitațiile vor fi puține, arată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 17 – 24 mai

Valorile termice vor fi în general mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile intracarpatice, unde abaterea termică negativă va fi mai pronunțată. Ploile vor fi excedentare în regiunile intracarpatice și în zonele montane aferente, precum și în extremitatea de est a țării. În restul țării vor fi la nivelul specific perioadei.

Săptămâna 24 – 31 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile centrale, montane, sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 31 mai – 7 iunie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Ploile vor fi puține în regiunile vestice, nord-vestice și local în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Săptămâna 7 iunie – 14 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare, în cea mai mare parte a țării.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți