23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Medic: Oamenii nu se îngrașă de la ce mănâncă. Nu despre restricții trebuie să fie dietele

- Advertisement -

Dieta nu trebuie să însemne restricții alimentare sau evitarea unor combinații de alimente, ci renunțarea la ronțăitul între mese și la sucurile cu zahăr, spune medicul diabetolog Laura Ene. Ea adaugă că nu ar trebui să ne îngrășăm dacă luăm mese cu mâncare de calitate, la momentul potrivit.

„Oamenii nu se îngrașă de la ce mănâncă. Dacă ei ar mânca mâncare adevărată, mâncare de calitate, la momentul potrivit – un sendviș de dimineața, un felul doi la prânz, o supă, o salată seara, nu ar avea de ce să se îngrașe. Ne îngrășăm de la ce ronțăim, de la faptul că bem tot felul de ciudățenii, ne bem caloriile, și de la faptul că nu ne mai mișcăm”, a explicat medicul.

„Nu mâncarea este de vină, nu pâinea. Toată lumea, când se apucă de dietă, scoate pâinea. Dar ce buni sunt covrigeii aceia digestivi, vai de mine! Toată lumea, când se apucă de dietă, nu combină carnea cu cartoful, nu care cumva, dar când prindem o porție de pizza, e cel mai bun! Nu despre combinații și nu despre restricții trebuie să fie dietele. Și în niciun caz dieta copiilor, copiii este important să mănânce din toate grupele alimentare, pentru că ăsta este de fapt și un stil de viață echilibrat”, a adăugat ea.

„Pâine este cel mai potrivit de mâncat dimineața, cu un oușor fiert, cu o bucată de braânză, cu o feliuță de cașcaval, o roșie, un ardei, un castravete, un iaurt. Acele cereale puse în iaurt sau în lapte, pe repede-înainte, sunt niște alimente foarte calorice, care nu țin de foame și din punctul meu de vedere nu sunt cele mai bune pentru copii”, a mai spus Ene.

Medicul mai spune că nu trebuie să mâncăm în viteză, pentru a da timp creierului să perceapă senzația de sațietate. În caz contrar, chiar dacă ne simțim stomacul plin, tot am vrea să mai mâncăm ceva.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți