10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șofer din Craiova, depistat de aparatul radar cu 181 de kilometri pe oră între Jitaru și Valea Mare

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din Olt au acţionat și în acest sfârșit de săptămână pe drumurile publice din judeţ pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză. În urma activităților organizate au fost constatate mai multe infracțiuni, vinovații alegându-se cu dosar penal, fiind aplicate, totodată, și peste 500 de amenzi, în valoare de peste 165.000 de lei. Unul dintre vitezomanii depistați în trafic este un craiovean care conducea cu 181 de kilometri pe oră pe un sector de drum cu limită de viteză de 100 kilometri pe oră, între Jitaru și Valea Mare.  

Conducătorul auto a fost oprit în trafic sâmbătă.

„La data de 15 mai, pe Drumul Naţional 65 – European 574, un bărbat din municipiul Craiova, judeţul Dolj, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 181 de kilometri pe oră, pe un sector de drum cu limita de viteză de 100 de kilometri pe oră. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Alți trei șoferi s-au ales cu dosare penale, după ce au fost depistați în stare de ebrietate pe drumurile publice din județ.

Sâmbătă, pe strada Spicului, din comuna Iancu Jianu, a fost depistat un bărbat de 53 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,59 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Și duminică, pe Drumul Judeţean 642, în comuna Dobrosloveni, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism  având o alcoolemie de 0,69 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

De asemenea, cu două zile în urmă, și pe Drumul Judeţean 653, pe raza comunei Schitu, a fost depistat un bărbat de 52 de ani, din comuna Vâlcele, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,49 miligrame pe litru pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care polițiștii rutieri au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În urma activităţilor desfăşurate în weekend, oamenii legii au aplicat 502 sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 165.205 lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii au reținut 74 de permise de conducere, dintre acestea 15 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, 46 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50 de kilometri pe oră şi 13 pentru alte abateri, fiind retrase şi 10 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, opt fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, patru pentru conducere fără permis şi două pentru alte abateri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți