10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 a ajuns și la Iancu Jianu

- Advertisement -

Campania de vaccinare anti COVID-19 continuă în mediul rural din județul Olt, iar de la începutul acestei săptămâni se fac imunizări și la nivelul centrului amenajat la Căminul Cultural din Iancu Jianu, unde de luni și până în acest moment s-au vaccinat cu serul de la Pfizer-BioNTech peste o sută de persoane.

Prefectul de Olt Florin Homorean a fost prezent la acest punct de vaccinare și a purtat un scurt dialog cu cei veniți să se vaccineze.

„Încă de la lansarea acestei campanii, am fost încântat să constat că aducerea vaccinului Pfizer mai aproape de cetăţeni a avut un impact pozitiv. Astăzi (marți n.r.), la Căminul Cultural din comuna Iancu Jianu cetăţenii se vaccinează într-un număr mare. Peste 100 de persoane s-au vaccinat începând de ieri (luni n.r.), 17 mai. Am avut un dialog cu cei prezenţi la vaccinare şi am fost plăcut surprins să observ că aceştia au înţeles importanţa vaccinări. Doar prin vaccinare putem învinge pandemia de COVID-19. Succesul nu vine de la sine, ci doar prin implicarea tuturor. În campania de vaccinare din mediul rural este esenţială implicarea autorităţilor administraţiei locale, primari, consilieri locali, lideri ai comunităţilor locale”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Potrivit aceleiași surse, autorităţile judeţene şi locale au depus toate eforturile necesare pentru a crea o infrastructură care oferă oportunităţi de vaccinare tuturor celor care doresc să se vaccineze.

„Sunt 27 de fluxuri de vaccinare operaţionale în cele nouă centre de vaccinare din mediul urban; cinci echipe mobile de vaccinare în mediul rural; un centru de vaccinare pentru salariaţii de pe platforma industrială și un centru de vaccinare în maşină (drive-through). Vom crea şi alte oportunităţi de vaccinare: un maraton de vaccinare în municipiul Caracal (perioada 21 – 23 mai), vaccinare non-stop la Centrul de vaccinare drive-through din zona Parcului Tineretului din municipiul Slatina”, a adăugat prefectul Homorean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți