9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Percheziții în Slatina, Strejești și Verguleasa pentru destructurarea unei grupări specializată în fraude informatice

- Advertisement -

14 descinderi domiciliare au avut loc miercuri dimineață în județele Olt și Vâlcea în vederea destructurării unei grupări infracționale specializată în fraude informatice. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii DIICOT Pitești, au efectuat zece percheziții în Olt – localitățile Slatina, Strejești, Verguleasa și patru în județul Vâlcea.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – decembrie 2020, membrii grupării ar fi postat anunțuri fictive pe un site internațional de comerț, privind vânzarea unor bunuri electronice și electrocasnice pe care în realitate nu le-ar fi deținut. Astfel, ar fi fost păgubite persoane din Germania, Austria, Italia, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 150.000 de euro. De asemenea, aceștia ar fi folosit pentru încasarea sumelor de bani provenind din activitatea infracțională, conturi deschise pe numele altor persoane, cu posibilități materiale reduse, cărora le-ar fi remis periodic sume modice”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.

În urma descinderilor, au fost descoperite și ridicate mai multe sisteme de calcul, telefoane mobile și alte obiecte și înscrisuri. 16 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Acțiunea anchetatorilor a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar în activități au fost angrenați și polițiștii serviciilor de combatere a criminalității organizate Olt și Vâlcea, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș și Grupării Mobile de Jandarmi ,,Frații Buzești” Craiova.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți