19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alegerile locale pentru primar de la Deveselu au loc cu o săptămână mai târziu, pe 27 iunie

- Advertisement -

Organizarea alegerilor locale parțiale pentru primari și consiliu locale a fost mutată cu o săptămână față de data anunțată inițial, informează Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Decizia a fost luată în ședința Executivului care a adoptat hotărârea de Guvern prin care s-a stabilit ca alegerile să aibă loc pe 27 iunie și nu pe 20 iunie cum se anunțase. Alegeri locale pentru desemnarea primarului au loc în 30 de localități din 23 de județe, iar una dintre ele este comuna Deveselu, din județul Olt, în care în toamna anului trecut a fost ales edil candidatul Partidului Social Democrat, Ion Aliman, care înainte cu doar câteva zile a murit din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2. Totodată au loc alegeri și pentru un consiliu local.

În ședința de miercuri s-a adoptat și hotărârea de Guvern pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale parțiale. Astfel, perioada electorală va începe în data de 23 mai, candidaturile vor putea fi depuse până cel mai târziu la data de 7 iunie, iar campania electorală va începe în data de 12 iunie 2021.

În Deveselu are loc un nou scrutin electoral de alegeri locale pentru primar după ce la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut cetăţenii din comună l-au votat pe candidatul PSD, Ion Aliman, care a decedat înainte cu zece zile de desfăşurarea acestora, fiind infectat cu noul Coronavirus. Totuşi, în localitatea olteană Consiliul Local a desemnat un viceprimar, în persoana lui Nicolae Dobre, care în acest moment îndeplineşte şi atribuţiile de edil.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți