10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus. Nouă cazuri noi și un deces în Olt, raportate în ultima zi

- Advertisement -

Doar nouă infecții cu virusul SARS-CoV-2 au fost anunțate în județ, în ultimele 24 de ore, de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, iar de la începutul pandemiei și până vineri, 21 mai, bilanțul total al cazurilor a ajuns la 14.515. În afară de noile îmbolnăviri, în această zi s-au comunicat și bolnavi internați în spital retestați pozitiv la COVID-19, dar și un deces.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din Olt, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost și două persoane reconfirmate pozitiv cu noul Coronavirus.

Din totalul celor 14.515 olteni diagnosticați cu infecția cu virusul SARS-CoV-2, sunt 377 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea lor având și probleme de sănătate grave.

Vineri s-a raportat decesul unuia dintre aceștia, fiind vorba de un bărbat, în vârstă de 69 de ani, din mediul rural. În data de 5 mai acesta a apelat de urgență 112 pentru efectuarea unui test COVID-19, cu rezultat pozitiv, iar în data de 8 mai s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea spitalicească suport COVID, între 5 – 8 mai acesta stând la domiciliu. Din păcate, joi, 20 mai, inima sa a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, pneumonie virală și infecția COVID-19. Ca și comorbidități avea hepatită cronică și insuficiență renală acutizată.

Iar incidența cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este de 0,48 la mia de locuitori, județul Olt fiind în scenariul verde.

Situația epidemiologică la zi

14.515 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

9 cazuri noi

13.968 persoane vindecate

34 cazuri internate

10 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă

135 persoane aflate în izolare la domiciliu

182 persoane aflate în carantinare la domiciliu

58.693 teste efectuate de la începutul pandemiei, 289 fiind în ultima zi

377 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți