18.1 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Angajaţii de la fabrica de vagoane Caracal au protestat în faţa unităţii, cerând mărirea salariilor

- Advertisement -

Angajaţii de la Fabrica de Vagoane Astra Rail Caracal au protestat, marţi, în faţa unităţii, solicitând creşterea salariilor şi alinierea la veniturile lucrătorilor companiei de la unitatea din Arad.

Protestatarii de la Fabrica de Vagoane Caracal solicită creşterea venitului salarial net cu câte 500 de lei.

La protestul care a avut loc marţi, salariaţilor fabricii li s-a alăturat preşedintele filialei Olt a Cartel Alfa, Cristel Ioţu, precum şi preşedintele Sindicatului Aluministul din cadrul Alro Slatina, care i-au îndemnat pe protestatari să se organizeze într-o formă sindicală pentru a putea purta negocieri cu angajatorul.

„Constat că nu aveţi un lider de sindicat alături de dumneavoastră, de acea am venit să vă sprijinim în ce priveşte mişcarea sindicală, pentru că trebuie să ştiţi cum să vă apăraţi drepturile. Trebuie să vă organizaţi (…) şi trebuie să trageţi un semnal de alarmă”, le-a transmis Ioţu greviştilor.

Fabrica de Vagoane Caracal este deţinută de o companie multinaţională care în România mai controlează două unităţi industriale, la Arad (fosta Astra Vagoane) respectiv la Drobeta Turnu Severin (fosta fabrică Meva). 

sursa: Agerpres.ro

sursa foto: Adevărul Slatina

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți