2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Maica Stareță Irina de la Mănăstirea Strehareț a plecat la Ceruri

- Advertisement -

Veste tristă pentru reprezentanții Mănăstirii Strehareț din Slatina, cu Hramul „Adormirea Maicii Domnului”, dar și pentru enoriașii care veneau la lăcașul de cult pentru a asista la slujbele desfășurate cu ocazia sărbătorilor creștin ortodoxe, și nu numai. Irina Niculescu, Maica Stareță din anul 2008 la mănăstire, a trecut la cele veșnice joi dimineața, iar aceasta urmează a fi înmormântată duminică, de la ora 11:00, slujba fiind oficiată de Preasifințitul Sebastian Pașcanu, episcopul Slatinei și Romanaților.

Trupul neînsuflețit al Maicii Stareță Irina va fi adus la Mănăstirea Strehareț în cursul zilei de vineri.

„Vă anunțăm, cu durere în suflet, că Maica Stareță Irina a trecut la cele veșnice, în dimineața aceasta (joi n.r.)! Trupul Maicii Starețe va fi adus la Mănăstirea Strehareți mâine, 4 iunie (vineri n.r.)! Slujba înmormântării va avea loc tot la Mănăstirea Strehareț duminică, 6 iunie, de la ora 11:00, și va fi oficiată de Preasfințitul Sebastian! Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în rândul Sfinților!”, au transmis reprezentanții lăcașului de cult în cursul serii de joi.

Nu puțini sunt cei care au cunoscut-o pe Maica Stareță Irina, iar unul dintre aceștia este și istoricul Slatinei Aurelia Grosu, care a postat pe pagina sa de socializare un mesaj de condoleanțe: „Dumnezeu să o odihnească în rândul sfinților pe Maica Stareță Irina! S-a străduit cu toate puterile și cu ajutorul Domnului a reușit să mărească și să înfrumusețeze Mănăstirea Strehareț, să îngrijească de mica obște monahală, să facă o monografie a sfântului lăcaș. Un chip luminos, cald, plină de energie, mereu pusă pe treabă! Sărut mâna, Maică Stareță Irina!”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți