10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Societate din Schitu, amendată de inspectorii de muncă după găsirea a trei angajați fără contract

- Advertisement -

Inspectorii de muncă olteni au continuat și în luna mai să aplice sancțiuni contravenționale ca urmare a neregulilor constatate în urma controalelor desfășurate la agenții economici din județ. Cea mai mare amandată, în valoare de 60.000 de lei, a fost aplicată unei societăți din comuna Schitu, cu obiect de activitate agricultură, unde angajații Inspectoratului Tertorial de Muncă au identificat trei persoane care desfășurau muncă nedeclarată.

Însă, inspectorii de muncă din Olt au mai găsit și alte abateri în urma celor 223 de controale specifice desfășurate, luna trecută, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, obiectele de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specific fiind construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma controalelor efectuate, angajații ITM au identificat nu mai puțin de 263 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 157 sancțiuni, din care 152 avertismente și cinci amenzi, în valoare totală de 77.000 lei, cea mai mare fiind pentru muncă la negru aplicată firmei din Schitu, care folosea la munci agricole trei persoane fără contract.

Cele mai frecvente deficiențe constate de inspectorii de muncă au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

De asemenea, în mai, Inspectoratului Teritorial de Muncă i-au fost comunicate și zece evenimente petrecute în județ, soldate cu zece persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți