15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Fărcașele, arestat după ce și-a bătut soția. Cadrele medicale de la Spitalul Slatina au alertat polițiștii

- Advertisement -

O femeie de 46 de ani, din comuna Fărcașele, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce a fost agresată fizic de soțul său, cadrele medicale fiind cele care duminică, în jurul orei 18:30, i-au sesizat pe polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus a Inspectoratului de  Poliție Județean Olt cu privire la cele întmplate. Femeia ajunsă la spital le-a povestit angajaților spitalului că a fost bătută de partenerul de viață, în urma cercetărilor efectuate acesta fiind reținut de oamenii legii.

Polițiștii spun că agresiunea de violență în familie s-a petrecut în urma unui conflict spontan, femeia fiind lovită cu pumnii.

„În urma investigațiilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, femeia ar fi fost agresată fizic de soţul său, un bărbat, de 44 de ani. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, bărbatul fiind reţinut pentru 24 de ore”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ, unde se află și în prezent, după ce magistrații Judecătoriei Caracal au dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Decizia instanței de judecată nu este însă definitivă și deja a fost contestată de agresor, aceasta urmând a fi judecată într-una din zilele următoare de judecătorii Curții de Apel Craiova.

Ce poţi face dacă eşti victima violenţei domestice?

Reprezentantul Poliției Olt a venit și cu câteva informații atât de necesere celor care sunt victime ale violenței domestice.

Să-ţi faci un plan de siguranţă care să conţină persoanele cu care poţi discuta despre abuz, care îţi pot oferi un refugiu în caz de nevoie, care te pot consilia şi sprijini, care pot să depună mărturie în cazul în care se ajunge la proces şi cărora le poţi da spre păstrare documentele tale importante, bani etc, numerele de telefon la care poţi apela la nevoie, lista cu obiectele de care ai nevoie în cazul în care trebuie să pleci.

Să te prezinţi la medicul legist pentru constatarea leziunilor produse prin agresare şi obţinerea certificatului medico-legal. Încadrarea juridică a faptei se face în funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale.

Să te prezinţi imediat la Poliţie pentru a depune plângere.

Să te adresezi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în cazul în care copiii au asistat la violenţe sau au fost victimele violenţelor.

Să soliciţi instanţei de judecată emiterea unui ordin de protecţie care te va apăra de agresor.

În cazul infracţiunii de violenţă în familie, dacă faptele prevăzute în articolul 188 (omorul), articolul 189 (omorul calificat) și articolele 193 – 195 (lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte) sunt săvârșite asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime.

În privința cazului de la Fărcașele prezentat, bărbatul care și-a lovit soția cu pumnii, în urma agresiunii aceasta ajungând la spital, riscă să stea în spatele gratiilor între 5 luni și 2 ani și jumătate, față de o perioadă între 3 luni și până la 2 ani cât era până acum.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți