2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alți doi olteni, pozitivi la noul Coronavirus. Oficialii de la Centru au raportat și un deces

- Advertisement -

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au comunicat ultimele date despre situația infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 înregistrate în Olt, iar miercuri s-au anunțat încă două cazuri noi. Bilanțul de la începutul pandemiei a ajuns la nu mai puțin de 14.592 îmbolnăviri cu COVID-19. De asemenea, autoritățile centrale au anunțat și un nou deces.

Potrivit cifrelor raportate, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, unde sunt tratați cei care au contractat virusul, și care erau deja pozitivi, nu a fost nicio persoană din județ reconfirmată pozitiv la noul Coronavirus.

Iar dintre cei 14.592 de olteni confirmați cu SARS-CoV-2, 386 au fost răpuși de boală de la începutul pandemiei, majoritatea acestora având și boli asociate grave. Din păcate, în ultima zi a fost anunțat unul dintre aceste decese, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 77 ani, din mediul rural. Pe 7 iunie acesta s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, zi în care a fost și diagnosticat cu COVID-19, dar și transferat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din județ. Marți, 8 iunie, inima bătrânului a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiac sub ventilație mecanică, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca și comorbidități avea hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă.

Incidența infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, cumulată în ultimele 14 zile, continuă să fie scăzută și este de 0,11 cazuri la mia de locuitori, județul Olt fiind în scenariul verde.

Situția epidemiologică la zi

14.592 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

2 cazuri noi

14.164 persoane vindecate de la începutul pandemiei

9 persoane internate

4 persoane internate pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă

32 persoane aflate în izolare la domiciliu

61 persoane aflate în carantinare la domiciliu

62.713 teste efectuate de la începutul pandemiei

386 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți